Politik för hållbara matvanor

Imorgon är det dags för lansering av Nordiska Rådets och Nordiska Ministerrådets rapport kring policyverktyg för mera hållbara och hälsosamma matvanor. Vilka styrmedel behövs för att vi ska äta sunt och hållbart?

Talare är:

  • Ole Henrik Krat Bjørkholt, statssekreterare, norska Hälsoministeriet
  • Jessie Sommarström, Årets Kock i Sverige 2022
  • Cortney Price, Lead for Behavioural Science, UN FAO
  • Unni Kløvstad, departmentschef, Nordiska Ministerrådet
  • Hanne Lene Dahlgren, författare
  • Thomas Roland, Head of Product Liability and Quality, Coop Danmark
  • Mats Liedholm, verkställande direktör, Fazer Sverige
  • Therese Lindahl, programdirektör, Beijerinstitutet
  • Karin Fritz, projektledare, Livsmedelsverket
  • Olga Grönvall Lund, grundare och generalsekteterare, Reformaten
  • Marianne Bigum, medlem av Nordiska Rådets kommitté för ett hållbart Norden, Socialistisk Folkeparti, Danmark
  • Gustav Johansson, författare och grundare, Jävligt Gott
  • Leneisja Jungsberg, Seniorforskare, Nordregio
  • Moderator: Åsa Sandberg

Här finns en länk till evenemanget, som streamas 14 mars, från 8:15 till 10:15, och (antagligen) finns tillgängligt online på samma länk därefter.

Uppdatering: Bland resultaten av rapporten märks förslaget från Karen Elleman, den visionära generalsekreteraren för Nordiska Ministerrådet, att de nordiska länderna bör introducera skatter på kött och socker, samt subventionera grönsaker och hälsosam mat.

Kontakt

ange dina koordinater och meddelande här intill